174 van 203 items
Bureau Babel

Anders is een hele normale Zweedse voornaam

Artemis i.s.m. Bambie

  • groep: 4, 5, 6
  • datum opties: di 15 februari 2022, aanvang 09.30 en 12.30 uur
  • duur: 60 minuten (onder voorbehoud)
  • genre: Drama
  • lesmateriaal: ja
  • max. leerlingen: 150-180 lln.
  • locatie:Verkadefabriek, Grote Zaal
  • gezelschap: Artemis i.s.m. Bambie

Op hoeveel manieren kan je op een fiets stappen? Hoe kan je ondersteboven aan tafel eten? Moet je schoenen alleen maar aan je voeten dragen? Waarom verzinnen we zelf geen woorden voor alle dingen? Wat als opa in de kinderwagen zit en je kleine zusje in je opa’s rolstoel? Als iedereen denkt dat jij een kat bent, hoef je dan niet naar school?

Met een onstuitbare creativiteit en inventiviteit demonstreren drie figuren op het toneel hoe onze dagelijkse handelingen er anders of omgekeerd kunnen uitzien. Dat levert grappige taferelen op, vreemde beelden, zelfbedachte uitvindingen en slapstick-ongelukken. Ze kijken naar de spullen om zich heen alsof alles nieuw voor ze is. Alsof ze geen idee hebben waar een vork voor bedoeld is en hoe je dat ding dan noemt. Dat is leuk, en ook wel ingewikkeld. Hoe zeg je bijvoorbeeld dat iemand leuke sokken aan heeft als je nog niet weet wat een sok is? Gaandeweg komen ze erachter dat het misschien toch best handig is om je te houden aan wat we nou eenmaal hebben afgesproken.

Jetse Batelaan deed drie eindregies bij Bambie. Zijn wens was om bij Artemis een voorstelling tot stand te brengen op de door hem bewonderde werkwijze van Bambie. Zowel Bambie als Artemis weten het publiek te raken in hun voorstellingen, door hun enorme inzet van vakmanschap, ervaring, bevlogenheid, tijd en teamwerk.

 

Spel: Paul van der Laan, Jochem Stavenuiter e.a.
Regie: Jetse Batelaan

Beeld: © Henk Claassen

www.artemis.nl
www.bambie.nu

 

Inschrijven
Inschrijven is heel makkelijk. Bel of stuur een mail met je keuzes naar Yvonne Attema. Een afspraak maken kan ook. Yvonne heeft alle voorstellingen of presentaties ervan gezien en kan je daardoor meer informatie en advies geven.

De inschrijftermijn loopt vanaf maandag 17 mei tot woensdag 9 juni 2021.

Hierna kun je niet meer op het aanbod inschrijven.

yvonneattema@huis73.nl of 06 4737 7186

Informatie
Praktische zaken en verdere informatie vind je hier

 


© 2022 - Huis 73