173 van 203 items
Bureau Babel

De grote ik heb hier geen zin in show

Artemis

  • groep: 1, 2, 3, 4
  • datum opties: di 19 en wo 20 oktober 2021, aanvang 09.30 en 12.30 uur
  • duur: 60 minuten
  • genre: Drama
  • lesmateriaal: ja
  • max. leerlingen: 150-180 lln.
  • locatie:Verkadefabriek, Grote Zaal
  • gezelschap: Artemis

In deze woordloze kleutervoorstelling zie je hoe nietsvermoedende mensen plotseling in de spotlights komen te staan. Juist op een moment dat ze zich onbespied wanen, realiseren ze zich opeens dat ze vol in beeld zijn. Vluchten kan niet, dus ja... dan moet je iets… show, entertainment… maar hoe?

Multi-instrumentalist en showmaster Keimpe de Jong overvalt René van ’t Hof en Willemijn Zevenhuijzen in hun dagelijkse handelingen. Puzzelboekjes, vishengels en wasmanden vallen pardoes uit hun handen. Wat volgt is een onbeholpen poging iets te worden wat ze helemaal niet zijn. De puzzelaar begint stuntelig te dansen, de sportvisser doet veel stoerder dan hij eigenlijk is en de huisman probeert ineens heel geestig uit de hoek te komen. In de paniek in hun ogen zie je hun hartstochtelijk wens: zo snel mogelijk terug naar het donker, weg uit het helse licht van deze show!

De man die alles weet (2014) was als allereerste kleutervoorstelling van Jetse Batelaan en René van ’t Hof en een schot in de roos. Na twee uitgebreide succesreprises maakt De man nu in december zijn entree in Duitsland (in de remake van Theaterhaus Jena). Mogelijk nog meer furore maakte De onzichtbare man (2018): “verbazingwekkend, ongrijpbaar, anarchistisch kleutertheater, boordevol ongecompliceerd plezier”, oordeelde Het Theaterfestival. Met heel veel plezier geven Jetse en René hieraan een vervolg.

 

Spel: René van ’t Hof Willemijn Zevenhuijzen.
Regie: Jetse Batelaan, René Geerling

Live muziek: Keimpe de Jong

Beeld: © Henk Claassen

www.artemis.nl

Inschrijven
Inschrijven is heel makkelijk. Bel of stuur een mail met je keuzes naar Yvonne Attema. Een afspraak maken kan ook. Yvonne heeft alle voorstellingen of presentaties ervan gezien en kan je daardoor meer informatie en advies geven.

De inschrijftermijn loopt vanaf maandag 17 mei tot woensdag 9 juni 2021.

Hierna kun je niet meer op het aanbod inschrijven.

yvonneattema@huis73.nl of 06 4737 7186

Informatie
Praktische zaken en verdere informatie vind je hier

 


© 2022 - Huis 73