18 van 202 items
asset by WebDog

De Kleine Prins

Abels eiland

  • groep: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
  • datum opties: In overleg met de school
  • duur: Een dagdeel
  • genre: Drama
  • locatie:Op school
  • gezelschap: Abels eiland

De kleine prins die uit de hemel komt vallen is een beeldend sprookje naar het beroemde boek van Antoine de Saint-Exupery verteld door Judith Abels ontwerper en maker van onder andere theater en bijzondere schoolprojecten.

….en op een ochtend gaan de kinderen gewoon op reis. Gezeten op een planeet en drie enorme apebroodbomen die de planeet overwoekeren. Ze luisteren naar het verhaal van de kleine prins. Al luisterend maken ze kennis met verschillende soorten theaterpoppen/figuren, die de kleine prins ontmoet heeft. Zo komt het verhaal tot leven door de interactie tussen de leerlingen, de rekwisieten, de poppen en Judith.

Later gaan de kinderen zelf theaterpoppen/figuren maken die de kleine prins ontmoet heeft op zijn reis. Hiervoor gebruiken ze allerlei materialen, verzameld door de leerlingen zelf en bijzondere materialen door de workshop docent Judith.

Aan het einde van het dagdeel spelen/ bewegen de kinderen in het planetarium op muziek, hun theatrale versie van het verhaal. Het blijft klein, maar het is een hele ervaring en alle vier de vermogens komen aan bod dit dagdeel.

Het gaat om de beleving van het luisteren, het zelf bedenken, het creëren en het uitdragen van dat wat je wilt vertellen. Er is ruimte voor veel creatieviteit en de verhalen die het oproept en het bekijken en benoemen van elkaars werk.

Het project de Kleine prins gaat o.a. over ontdekken, ontmoeten, openstaan, liefhebben, tam maken, zorgdragen en afscheid nemen. Prachtige ingrediënten voor een mooie ruimtereis aan het begin van een schoolcarrière voor de kinderen.

Het is mogelijk het planetarium langer te huren tegen een klein bedrag, als speelruimte voor meer ruimtereizen, ontmoetingen en bijzondere belevingen.

 

MEER INFO EN RESERVEREN: Judith Abels
TELEFOON: 06 15076157
EMAIL:  judith@abelseiland.nl
WEBSITE: www.abelseiland.nl

 


© 2021 - Huis 73