34 van 53 items
Bureau Babel

De Schoolschrijver

  • groep: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
  • genre: Literatuur
  • kosten: 100 euro (maandprogramma, halfjaarprogramma op aanvraag)
  • locatie:op school
  • gezelschap:

De Schoolschrijver biedt programma’s rond lezen en schrijven voor alle basisscholen die hun leerlingen willen helpen betere lezers en sterkere schrijvers te worden. In alle programma’s dragen kinderboekenschrijvers hun liefde voor taal en hun beste tips over op leerlingen, leerkrachten, leesconsulenten, ouders. De programma’s van De Schoolschrijver helpen kinderen op de basisschool taalvaardig en taalsterk te maken, en laten ze ervaren wat leesplezier is. De aanpak van De Schoolschrijver is bewezen effectief: kinderen in het basisonderwijs worden door de aanpak effectief en creatief gestimuleerd en daarmee gemotiveerd in lezen en schrijven, wat leidt tot grotere taalvaardigheid en daarmee taalsterke kinderen op de lange termijn. Kinderboekenauteurs spelen daarbij een belangrijke rol. Zij weten de rijkdom, kracht en magie van taal over te brengen. De Schoolschrijvers werken samen met de leerkrachten en maken de taallessen tot een spannend avontuur. Er bestaan twee varianten van het schoolschrijversprogramma: een variant die één maand duurt, en een variant die een half jaar in beslag neemt waarmee je werkt aan een totaalaanpak om te komen tot een beter leesklimaat op school.                        

Keuze uit een maand, heel- of halfjaar traject. Dit aanbod is beperkt beschikbaar voor een aantal scholen. Prijzen op aanvraag en verschillend op vraag.

 

Meer informatie:

onderwijseneducatie@huis73.nl
073 6802965

 

De Schoolschrijver - Ieder kind taalsterk

 

 

Kerndoel van toepassing:
Kerndoel 55: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren

Culturele vermogens van toepassing:
Receptief vermogen; leerlingen kunnen zich openstellen voor culturele uitingen met focus op het kunstwerk
Creërend vermogen; leerlingen kunnen denken, creëren en produceren op creatieve wijze.

Analyserend vermogen; Leerlingen kunnen informatie over cultuuruitingen opzoeken, in zichzelf opnemen en toepassen op eigen werk

 


© 2024 - Huis73