152 van 203 items
Stichting DesignWeek@School

DesignDag

Stichting DesignWeek@School

  • groep: 5, 6, 7, 8
  • duur: 1 - 2 dagen
  • genre: Digitale media / Technologie
  • locatie:op school
  • gezelschap: Stichting DesignWeek@School

Technologie op een speelse manier toegankelijk maken voor al je leerlingen en tegelijkertijd werken aan een betere wereld? Het kan! DesignWeek@School biedt verschillende programma’s waarin creatieve en technologische vaardigheden worden ingezet voor het oplossen van een duurzame uitdaging.

Design Dag staat voor één of twee dagen vol plezier en leren voor de groepen 5, 6, 7 en 8. Met behulp van ​design thinking​ bedenken de leerlingen zelf innovatieve oplossingen voor de gekozen Design Challenge én bouwen zij een werkend prototype van hun oplossing. De challenge sluit aan bij de belevingswereld van de leerling en is gekoppeld aan een van de UN Sustainable Development Goals.

Leerlingen oefenen met samenwerken, programmeren, design thinking en computational thinking. Met moderne leermiddelen zoals robots, virtual reality en online gaming maken zij op een uitdagende manier kennis met digitale geletterdheid en de mogelijkheden van technologie

Leerlingen en leerkrachten maken hiervoor gebruik van onze educatieve ​online game​. Deze zit vol met uitdagend lesmateriaal en hulp bij het design thinking proces. De ervaringen en resultaten van de leerlingen worden op een speelse manier vastgelegd.

Leerkrachten volgen de eenvoudige instructies van de game voor het begeleiden van de design challenges. Voor leerkrachten die graag volledig ontzorgd een DesignDag organiseren is extra begeleiding in de klas natuurlijk ook mogelijk!

We hebben diverse duurzame design challenges beschikbaar voor verschillende thema’s en niveaus. Kijk op www.designweekatschool.nl voor een actueel overzicht van alle design challenges of neem gerust even contact op om de mogelijkheden voor een specifiek thema te bespreken!

 

Floor Coonen
Telefoon: 06 82 92 50 48
E-mail: floor@designweekatschool.nl
Website: www.designweekatschool.nl

 

Creatieve vermogens: Het creatieve proces, samenwerken, digitale vaardigheden

Bekijk hier de Introductie video van de Sustainable Design Game van DesignWeek@School.

 


© 2022 - Huis 73