151 van 202 items
Stichting DesignWeek@School

DesignWeek

Stichting DesignWeek@School

  • groep: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
  • duur: 3 tm 5 dagen (afhankelijk grootte school)
  • genre: Digitale media / Technologie
  • locatie:op school
  • gezelschap: Stichting DesignWeek@School

Technologie op een speelse manier toegankelijk maken voor al je leerlingen en tegelijkertijd werken aan een betere wereld? Het kan! DesignWeek@School biedt verschillende programma’s waarin creatieve en technologische vaardigheden worden ingezet voor het oplossen van een duurzame uitdaging.

Voor scholen die op zoek zijn naar een leuk en uitdagend project én dieper de digitale geletterdheid in willen duiken is er de DesignWeek. In deze ​projectweek​ wordt de hele school een week lang ondergedompeld in de wereld van programmeren, computational thinking, robotica en design thinking.

Leerlingen gebruiken hun creatieve vaardigheden om de opgedane kennis te vertalen naar een oplossing voor een duurzaam probleem. Denk aan het maken van een app, een game, een robot, stop motion… de mogelijkheden zijn eindeloos!

Scholen kiezen uit diverse ‘Duurzame Design Challenges’: kijk op www.designweekatschool.nl voor een actueel overzicht van alle design challenges of neem contact op om de mogelijkheden voor een specifiek thema te bespreken!

Tijdens de DesignWeek is ons team aanwezig voor de begeleiding van de lessen en het coachen van de leerkrachten door de week heen.

Na een gezamenlijke opening gaan alle leerlingen uit groep 1 t/m 8 in vier verschillende labs aan de slag met gevarieerde en uitdagende lessen die aansluiten bij de belevingswereld en het niveau van het kind. De week wordt afgesloten met een expositie voor ouders en andere belangstellenden.

 

Floor Coonen
Telefoon: 06 82 92 50 48
E-mail: floor@designweekatschool.nl
Website: www.designweekatschool.nl
 

Creatieve vermogens: Het creatieve proces, samenwerken, digitale vaardigheden

Bekijk hier de introductie video van het programma van DesignWeek@School uitgevoerd op vernieuwingsschool de Fonkelsteen in Zaltbommel.

 


© 2021 - Huis 73