201 van 203 items
Bureau Babel

WORKSHOPS DesignWeek@School

DesignWeek@School

  • groep: leerkrachten
  • datum opties: 15 en 18 november 2021
  • duur: 2 uur
  • genre: Digitale media / Technologie
  • locatie: Amerikastraat 10, Den Bosch (bij onze partner SAP Nederland)
  • gezelschap: DesignWeek@School

Ook voor jou als leerkracht biedt DesignWeek@School inspirerende workshops op 15 en 18 november om je kennis van duurzaamheid en design thinking te vergoten. Zo kun je moeiteloos en met zelfvertrouwen jouw leerlingen begeleiden bij de Duurzame Design Award of een ander creatief ontwerp- en maakproces!

Design thinking is een methode die je kunt gebruiken om problemen op te lossen, hoe complex deze problemen ook zijn. In de challenges van DesignWeek@School maken we gebruik van design thinking: leerlingen leren hiermee niet alleen veel over de duurzame uitdaging, maar ook hoe je met elkaar, op een zowel creatieve als analytische manier, problemen op kunt lossen. Tijdens onze workshop van 2 uur werk je in een klein team samen om een uitdaging met behulp van design thinking op te lossen.

Duurzaamheid en burgerschap spelen een steeds belangrijkere rol in onze maatschappij en in het onderwijs. Maar wat is dat eigenlijk, duurzaamheid? Tijdens onze workshop van 2 uur gebruiken we Virtual Reality om meer te leren over het concept duurzaamheid en de 4 spelregels die je kunnen helpen om duurzame keuzes te maken. In het tweede deel van de workshop gaan we op een actieve en inspirerende manier aan de slag om te onderzoeken hoe je zelf, bijvoorbeeld aan de hand van de Sustainable Development Goals, meer kunt doen met duurzaamheid en burgerschap in jouw klas of op jouw school.

 

Meer info en reserveren (evt. contactpersoon): https://designweekatschool.nl/leerkrachtworkshops/

Telefoon: 06-47 222 577

E-mail: patty@designweekatschool.nl

Website: https://designweekatschool.nl

 


© 2022 - Huis 73