52 van 57 items
Bureau Babel

Emoji Explosie 8+

HNTjong – Eva Line de Boer

  • datum opties: ma 22 en di 23 januari 2024, ma 12.30 uur, di 10.15 uur + 12.30 uur
  • duur: 60 minuten
  • genre: Drama
  • max. leerlingen: 150
  • locatie:Verkadefabriek, Grote Zaal
  • gezelschap: HNTjong – Eva Line de Boer

Ken je die emoji met dat uit elkaar spattende hoofd? Zo kun je je voelen: het leven als een rollercoaster vol emoties die soms ineens te veel zijn. Hoe reageer je op tranen? Op angst en woede? Hoe kan je omgaan met al die gevoelens van jezelf en anderen? En wat voel je eigenlijk precies? 

De wereld van Emoji Explosie is geïnspireerd op de wereld van videogames. Je kunt er eindeloos verdwalen, falen en opnieuw beginnen. Een uitgelezen veilige plek om alles uit te proberen wat in het fysieke leven te ingewikkeld is. In een mix van online-avonturen en offline-ervaringen gaan de personages hun paniekgedachten en frustraties te lijf. Ze ontmoeten nieuwe medestanders met onverwachte emotionele skills. Lukt het ze om samen de gevaarlijke missies te overleven?

Regisseur Eva Line de Boer creëert vanuit haar digitale fascinatie een sensitieve virtuele wereld vol animaties waarin ze de wereld van emoties onderzoekt. Hoe gaan kinderen om met gevoelens in een tijd waarin de emoji’s je om de oren vliegen?
Emoji Explosie is onder andere gebaseerd op interviews met kinderen. Eva Line de Boer: “We zetten in op intiem totaaltheater dat alle kanten van het emotionele spectrum voelbaar maakt. Met levels voor wie extreem veel of juist heel weinig voelt.”

 

Inschrijven
De schoolvoorstellingen maken deel uit van de Bossche cultuur -en leesroute. Aanmelden doe je digitaal. Je ontvangt op maandag 20 maart 2023 een link naar het aanmeldformulier via e-mail. Houd je mailbox goed in de gaten!

Let op! Bij het aanmelden voor de Bossche cultuur- en leesroute geef je aan of je als school deelneemt aan de Bossche cultuur- en leesroute én geef welke schoolvoorstellingen je wilt bezoeken.
 

 


© 2023 - Huis73