178 van 202 items
Bureau Babel

Ik ben er even niet

Maas theater en dans

  • groep: 6, 7, 8
  • datum opties: ma 16 en di 17 mei 2022, aanvang 09.45 en 12.30 uur
  • duur: 75 minuten
  • genre: Drama
  • lesmateriaal: ja
  • max. leerlingen: 175-200 lln.
  • locatie:Verkadefabriek, Grote Zaal
  • gezelschap: Maas theater en dans

Soms wil ik er gewoon even niet zijn. Dan heb ik een camouflagepak nodig, een onzichtbaarheidsmantel of een gat in de grond waar ik doorheen kan zakken. Ik wil geen stralend profiel zijn of een onderdeel van een complex sociaal netwerk. Ik wil gewoon spelen in een wereld van geheimen, waarin ik een avatar ben, een perfect figuur die het allemaal begrijpt. Die de wereld (of desnoods een geketende prinses) redt in een handomdraai. Laat me met rust, laat me wachten en slapen totdat ik zover ben om jullie allemaal te overbluffen.

Ik ben er even niet gaat over de druk die jonge mensen kunnen voelen om te moeten voldoen, om steeds mooier, sterker en beter te zijn dan ze zich voelen. De wens om te gamen, te vluchten in show en glitter of onder de radar te blijven is groot. Maar de buitenwereld klopt steeds op de deur en je hebt geen zin om open te doen. De voorstelling speelt zich af in de wachtkamer van het echte leven, de enige plek waar je gewoon de spelregels snapt.
 

Theater- en Musicalnieuws in een verslag over de livestream van Ik ben er even niet: “Het leven wordt gevierd in al zijn verschijningsvormen. (..) een troostrijke voorstelling over introvert zijn”.

Moniek Merkx over Ik ben er even niet:
“Ik ben er even niet gaat voor mij over de binnenwereld van de verlegen ruggetjes, dromerige outsiders en woeste klungelaars. In hun hoofd zijn ze drakendoders vanuit hun bevroren burcht. In het echt durven ze niks. En ergens onderweg gebeurt er natuurlijk iets: een zonnestraal, een hulpeloze huppel, een aai over hun bol. Onhandig doen ze de deur op een kier, spreiden ze hun vleugels uit en laten ze zich optillen door elkaar en hun grenzeloze dromen. Volgens mij gaat niemand onaangeraakt door het leven, maar troost en schoonheid is er overal en voor iedereen. Als je maar kijkt!

 

Concept, regie: Moniek Merkx

Spel: Sue-Ann Bel, Ayrton Fraenk, Hali Neto, Freek Nieuwdorp, Jurriën Remkes, Lotte Rischen

Beeld: © Noa Verhofstad

www.maastd.nl

Inschrijven
Inschrijven is heel makkelijk. Bel of stuur een mail met je keuzes naar Yvonne Attema. Een afspraak maken kan ook. Yvonne heeft alle voorstellingen of presentaties ervan gezien en kan je daardoor meer informatie en advies geven.

De inschrijftermijn loopt vanaf maandag 17 mei tot woensdag 9 juni 2021.

Hierna kun je niet meer op het aanbod inschrijven.

yvonneattema@huis73.nl of 06 4737 7186

Informatie
Praktische zaken en verdere informatie vind je hier

 


© 2021 - Huis 73