48 van 203 items
asset by WebDog

Jet en Jan, jong in 1910

Museum Slager

  • groep: 5
  • datum opties: in overleg
  • duur: de totale tijdinvestering bedraagt 8 lessen (= ongeveer 5 uur), inclusief bezoek aan het museum
  • genre: Erfgoed
  • locatie:in de klas en in Museum Slager
  • gezelschap: Museum Slager

Aanbieder: Museum Slager
Dit project is opgebouwd rond het (voorlees)verhaal van Jet en Jan. Aan de hand van deze twee leeftijdgenootjes uit 1910 maken de kinderen kennis met thema’s als kleding, wonen, school, de buurt, eten, spelen en werken in 1910. In het plaatselijke museum gaan de leerlingen aan de slag met oude voorwerpen, die in het voorleesverhaal aan de orde komen. Ze gaan bijvoorbeeld zelf zeep kloppen, koffie malen, schoonschrijven op een leitje en sokken stoppen.
Na de museumles - in Museum Slager - wordt het verhaal op school vervolgd, zodat het project een afgerond geheel vormt. Er zijn verschillende vakoverstijgende voorbereidings- en verwerkingslessen voor in de klas.

Het project is leerstofvervangend voor het thema ‘Leven in overgrootmoeders tijd’ (tijd van Ot en Sien), dat in groep 5 in de geschiedenisles wordt behandeld.

Leerdoelen: de leerlingen krijgen een beeld van het dagelijks leven in 1910 in de eigen woonplaats; ze kennen het begrip ‘eeuw’; ze kunnen conclusies trekken uit historische bronnen; ze kunnen gebeurtenissen op een tijdbalk plaatsen
Leergebied: geschiedenis, rekenen, tekenen, omgevingsonderwijs, Nederlands

 

MEER INFO EN RESERVEREN: Anouk Leeman-Simpson
EMAIL: museumslager@planet.nl
WEBSITE: www.museumslager.com


 

 


© 2022 - Huis 73