50 van 203 items
asset by WebDog

Kamp Vught in de klas

Nationaal Momument Kamp Vught

  • datum opties: het gehele jaar door
  • duur: 60 minuten
  • genre: Erfgoed
  • lesmateriaal: 3 tot 6 lessen + een rondleiding van 60 minuten (ook te combineren met museumles (60 min)
  • max. leerlingen: max 25 leerlingen
  • locatie:op school en bij Nationaal Momument Kamp Vught
  • gezelschap: Nationaal Momument Kamp Vught

In dit lespakket maken de leerlingen kennis met Harald, Hans en zijn zus Erica en Jef. Harald en Hans zaten in 1940 bij elkaar in de klas, in dezelfde klas die ook in het lespakket voor de basisschool centraal stond. De levens van Harald, Hans, Erica en Jef raken op een bijzondere manier met elkaar vervlochten tijdens de Tweede Wereldoorlog en Kamp Vught speelt daar een grote rol in.
Harald woont vlak naast het concentratiekamp en ziet gevangenen die van en naar het station moeten lopen. Hij hoort de schoten van de fusillades vlak voor de bevrijding. Eén van de mannen die in deze periode wordt doodgeschoten is Jef van Bebber, omdat hij Joodse onderduikers in huis had, waaronder een klasgenoot van Harald en Hans.
In dit lespakket leren leerlingen aan de hand van de verhalen van slachtoffers, omstanders, helpers en daders over Kamp Vught en de Tweede Wereldoorlog. Het lespakket bestaat uit een introductiefilm op dvd (30 minuten), 32 fullcolour lesbrieven (20 pagina's), een docentenhandleiding en een rondleiding op Nationaal Monument Kamp Vught. Bijzonder is dat dit lespakket voor een deel voortborduurt op het lesmateriaal dat NM Kamp Vught voor de basisschool ontwikkeld heeft (al is het ook onafhankelijk daarvan te gebruiken).

 

MEER INFO EN RESERVEREN
TELEFOON: 0736566764
EMAIL: info@nmkampvught.nl
WEBSITEwww.nmkampvught.nl

Foto: Floris van Bergen

 


© 2022 - Huis 73