54 van 202 items
asset by WebDog

Kik is op Mik

Sietske Mol & Sarike Gaillard i.s.m. Huis73

  • groep: 3, 4
  • duur: het gehele schooljaar
  • genre: Literatuur
  • locatie:op school en thuis
  • gezelschap: Sietske Mol & Sarike Gaillard i.s.m. Huis73

Kik is op Mik is bedoeld voor kinderen die leren lezen. Het is een bijzonder eerste leesboekje met illustraties geïnspireerd op het werk van Jeroen Bosch. Het boekje is in te zetten naast elke methode van het aanvankelijk lezen. De opbouw van de lettervolgorde is specifiek afgestemd op maan-roos-vis maar via een vertaalschema wordt de volgorde van het verhaal ook gekoppeld aan de opbouw in andere methodes. Voor leerkrachten is er een handleiding met tips gericht op de bevordering van het leesplezier, verbindingen naar Jeroen Bosch en extra oefeningen voor de ontwikkeling van de leestechniek.

Het verhaal

Heksje Kik is op schaatsertje Mik. Maar om hem dat te kunnen vertellen moet Kik eerst de berg af, de velden door, de wegen over en de berg weer op. Een tocht vol hobbels en bobbels. Gelukkig krijgt zij onderweg hulp van Kris de vis, reus Teus, de zwoot, en Mous de mol.

 

 

Website: Kik is op Mik

Email: sietske@meisjeopzee.nl

Tel. 06-41196776

 

Exemplaren van het boek zijn gratis te leen voor Bossche scholen via de leesconsulent. Het boek is ook te bestellen bij de boekhandel voor 9,95 euro en is te verkrijgen als ebook!

 


© 2021 - Huis 73