187 van 203 items
Bureau Babel

Koffers propvol Poppen

De Vliegende Koffer

  • groep: 1, 2, 3, 4, 5
  • duur: in overleg, in beginsel 1 uur en een kwartier
  • genre: lila
  • locatie:in lokalen of in speellokaal
  • gezelschap: De Vliegende Koffer

Verbeelden. De natuurlijke fantasie van kinderen prikkelen. Hen laten verwonderen, inspireren, leren creëren en reflecteren… door poppentheater. Poppentheater is een vorm van cultureel erfgoed dat al eeuwen verhalen brengt met beeldend theater.

Kinderen in aanraking brengen met kunst en cultuur zou vooral leuk moeten zijn! Maar hoe geef je professionele cultuureducatie een plek binnen een vaak al druk rooster? Niet stapelen, maar vervangen! Deze workshop van De Vliegende Koffer verenigt een breed scala aan vaardigheden en kerndoelen binnen het curriculum Kunstzinnige oriëntatie.

Poppenspel is een authentieke kunstvorm, omdat een maker een eigen wereld creëert met een zelf bedachte vormgeving, verhaal en sfeer. In de workshops ervaren kinderen poppenspel en gaan ze ermee aan de slag. De professional laat poppenspel zien met een pop uit een voorstelling. Vervolgens proberen kinderen zelf met onder meer handpoppen een aantal technieken van poppenspel uit. Ze spelen mee met verhaaltjes, kijken naar elkaar en evalueren samen hoe het gaat. Speels en met een doordachte, stapsgewijze opbouw werken we toe naar een heus poppenspeldiploma! Het eindigt met een sprookjesachtige afsluiting.

En Charlotte neemt dus koffers propvol poppen mee.

 

Geschikt voor (groepen/PO/VO/SO): PO en SO groepen 1, 2, 3, 4, 5

Genre (discipline): poppentheater

Creatieve vermogens*:

1. Receptief vermogen

De leerling kan zich openstellen voor culturele uitingen, namelijk demonstraties en performances van de professional..

2. Creërend vermogen

De leerling denkt, creëert en produceert op creatieve wijze. De leerlingen krijgen opdrachten die zij aan de hand van instructies en met eigen ingevingen kunnen uitvoeren.

3. Reflectief vermogen

De leerling kan cultuuruitingen van zichzelf en anderen analyseren, interpreteren en waarderen. De leerlingen spelen zelf en zien elkaars spel. Achteraf wordt geevalueerd en nagepraat over hoe iedereen het ervaarde.

Meer info en reserveren:

De Vliegende Koffer

Charlotte de Lange

Telefoon: 06 48616484

E-mail: info@devliegendekoffer.nl

Website: http://www.devliegendekoffer.nl

 


© 2022 - Huis 73