187 van 202 items
Bureau Babel

Masterclass Puppetry

De Vliegende Koffer

  • groep: leerkrachten
  • duur: in overleg, in beginsel 1,5 uur
  • genre: lila
  • locatie:in lokalen of in speellokaal
  • gezelschap: De Vliegende Koffer

Inhoud aanbod (ong. ½ A-4tje):

Inspiratie en vermaak

Kinderen in aanraking brengen met kunst en cultuur zou vooral leuk moeten zijn! Maar hoe geef je professionele cultuureducatie een plek binnen een vaak al druk rooster? Niet stapelen, maar vervangen! Deze Masterclass van De Vliegende Koffer toont aan dat poppentheater een breed scala aan vaardigheden en kerndoelen binnen het curriculum Kunstzinnige oriëntatie verenigt.

‘De magie van het moment is afhankelijk van de docent.’ Hoe meer kennis en vaardigheden een leerkracht heeft, hoe meer magie de kinderen ervaren! Vanuit de overheid wordt dan ook ingezet op ‘deskundigheidsbevordering’ op het gebied van kunst en cultuur. De Vliegende Koffer biedt een boeiende masterclass, waarin leerzaam en vermaak hand in hand gaan. We starten met een verrassende en inspirerende kennismaking met de magie zelf: een inleiding in de wonderlijke en vaak nog onbekende wereld van het poppenspel. Vervolgens kaarten we met amusante demonstraties een aantal basistechnieken aan voor eenvoudig en effectief poppenspel, waarna leerkrachten en pedagogisch medewerkers hier zelf volop mee aan de slag kunnen gaan. Nuttig, leerzaam, maar vooral erg tof!

“Charlotte spreekt met kennis van zaken over poppenspel en is al jaren onze vaste waarde in de poppenspeldagen van de lerarenopleiding. Op een begeesterende manier inspireert ze iedereen in het onderwijs en daarbuiten. Uit De Vliegende Koffer komen tips die je je hele onderwijsloopbaan zult toepassen.” Tom Ollieuz, Docent - stagebegeleider Educatieve bachelor kleuteronderwijs, Arteveldehogeschool, Gent

 

Geschikt voor (groepen/PO/VO/SO): Leerkrachten PO en SO

Genre (discipline): poppentheater

Creatieve vermogens*:

1. Receptief vermogen

De leerling kan zich openstellen voor culturele uitingen, namelijk demonstraties en performances van de leerkracht die tips heeft gekregen over het eenvoudig doch effectief toepassen van poppenspel in de groep..

3. Reflectief vermogen

De leerling kan cultuuruitingen van zichzelf en anderen analyseren, interpreteren en waarderen. De leerkracht en de leerlingen kunnen over poppentheater praten (bijvoorbeeld na een voorstelling) waarbij de leerkracht over meer kennis van de discipline poppentheater beschikt..

 

Meer info en reserveren:

De Vliegende Koffer

Charlotte de Lange

Telefoon: 06 48616484

E-mail: info@devliegendekoffer.nl

Website: http://www.devliegendekoffer.nl

 


© 2021 - Huis 73