137 van 202 items
Museumschatjes

Museumschatjes

Erfgoed Brabant

  • genre: Erfgoed
  • lesmateriaal: Museumbezoek
  • locatie:Musea in Brabant
  • gezelschap: Erfgoed Brabant

Noord-Brabant is rijk aan musea met de meest uiteenlopende collecties. Wat al deze musea gemeen hebben, is dat zij een schatkamer zijn van voorwerpen die om de een of andere reden de moeite van het bewaren waard zijn. Maar wat is waarde eigenlijk? Daarover gaat het project Museumschatjes.

Voor het bezoek aan het museum worden de leerlingen eerst aan het denken gezet over de vraag wat een voorwerp eigenlijk waardevol maakt. Een voorwerp is niet alleen waardevol omdat het letterlijk veel geld waard is, maar ook omdat het bijvoorbeeld heel zeldzaam is, of omdat er een bijzonder verhaal bij hoort.

Na deze inleidende les volgt het museumbezoek. Aan de hand van een gerichte opdracht gaan de leerlingen in groepjes op zoek naar een voorwerp dat een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Na afloop van het project Museumschatjes zullen leerlingen op een andere manier naar oude voorwerpen (erfgoed) kijken.

Productdetails
Lesmateriaal Boekje per klas met daarin een docentenhandleiding, werkbladen voor groep 5/6 en 7/8 en de bon voor gratis museumbezoek.

Leergebied
Oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie. 

Thema's
Museumbezoek, waardebewustzijn.

Tijdsbeslag
Voorbereiding 40 minuten, museumbezoek 60-90 minuten, verwerking 30-90 minuten.

Plaats van uitvoering
Klas en museum

 

Erfgoed Brabant
Tera Uijtdewilligen, projectleider
Tel. 06 - 52 78 94 06,
Email: terauijtdewilligen@erfgoedbrabant.nl

Inschrijving start op 2 juni 2020 via de website van Erfgoed Brabant

 


© 2021 - Huis 73