9 van 51 items
Bureau Babel

Workshop Muzikale Rituelen

November Music

  • duur: 60 minuten
  • genre: Muziek
  • kosten: 75 euro per workshop
  • locatie:op school
  • gezelschap: November Music

In het kader van het Bosch Requiem, een jaarlijkse traditie van muziekfestival November Music waar een nieuw gecomponeerd requiem in premiere gaat, geeft componist Remy Alexander een inkijkje in muzikale rituelen en tradities van over de hele wereld.
Van de landschap beschrijvende muziek van de aboriginals in Australië tot de liederen die in Nigeria worden gespeeld om mensen mee wakker te maken tijdens de vastenmaand. Overal waar mensen zijn worden er rituelen uitgevoerd en muziek gemaakt! Doormiddel van audio en beeldmateriaal wordt er naar verschillende
voorbeelden van muzikale rituelen gekeken en besproken.
Na te hebben geleerd over al deze vormen van muziek gaan we aan de slag met het zelf maken van een ‘muzikaal ritueel’ bij een gekozen situatie (geboorte, verjaardag, huwelijk). Door middel van opdrachten en sturing van workshopleider komt er een kort muzikaal werk/lied tot stand.
Er wordt afgesloten door de bedachte ritueel-muziek gezamenlijk uit te voeren in de klas en kort na te spreken over de workshop.

Remy gebruikt voor deze workshop de instrumenten die beschikbaar zijn op de locatie of neemt instrumenten mee waar makkelijk en op ieder niveau op gespeeld kan worden.

Creatieve vermogens*: analyserend vermogen, receptief vermogen, creërend vermogen

 

Meer info en reserveren: Remy Alexander
Telefoon: 06 300 88 100
E-mail: regenboogweer@gmail.com
Website: remyalexander.com
 

 


© 2024 - Huis73