149 van 189 items
PAK ’M

PAK' M

BonteHond

  • groep: 1, 2, 3
  • datum opties: ma 1, di 2, wo 3 en do 4 maart 2021
  • duur: 50 minuten
  • genre: Drama
  • lesmateriaal: Nee
  • max. leerlingen: 60 lln.
  • locatie:scholen of Pleitzaal Babel
  • gezelschap: BonteHond

Laat je meevoeren in de flitsende wereld van PAK’M: Een achtervolging met de nieuwste camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter-elkaar-aanrennen op een speelvlak van 5 bij 5. Wie pakt wie? En heeft hij dan de juiste te pakken? En is de weg niet veel leuker dan het uiteindelijke doel?

We zien drie ogenschijnlijk “volwassen” presentatoren in een tv-studio vechten om aandacht.
Allemaal willen ze de microfoon. En daar waar er twee vechten om één been gaat de derde er mee heen. Een voorstelling in de geest van Tom en Jerry, De Dikke en de Dunne, Road Runner en Bugs Bunny maar dan op Duploniveau. Voor de allerkleinsten en iedereen die het stiekem nog steeds leuk vindt om verstoppertje te spelen.

www.bontehond.net
Regie: René Geerlings
Spel: Milan Boele van Hensbroek, Dionisio Matias, Linda Zijl

Foto: Kamerich & Budwilowitz

 

Meer info
Babel Den Bosch
Yvonne Attema
yvonneattema@babeldenbosch.nl
Tel. 088-2800252 of (06) 473 77 186

Inschrijven
Inschrijven is heel eenvoudig.
Stuur een mail naar onze programmeur Yvonne Attema via yvonneattema@babeldenbosch.nl o.v.v. naam van de school, de groep waarvoor je wilt reserveren en voor welke voorstelling(en) je de groep in wilt schrijven. Wil je meer informatie of advies? Maak dan een afspraak met Yvonne. Als je wilt kun je direct plaatsen reserveren bij een voorstelling. Bellen kan ook: 088-2800252 of (06) 473 77 186.

Inschrijftermijn
De inschrijftermijn loopt tot en met donderdag 28 mei. Hierna kun je niet meer op het aanbod inschrijven.

Kosten
De gemeente ’s-Hertogenbosch subsidieert het schoolvoorstellingenaanbod voor het Bossche primair onderwijs. Wij vragen de scholen om een minimale bijdrage van € 3,50 per persoon per voorstelling.
In december sturen we een rekening van de voorstellingen in september – december. En in juni over de voorstellingen van januari – juni.

Aantal leerlingen en begeleiders
Geef zo exact mogelijk het aantal leerlingen inclusief begeleiders aan. Op basis van deze aantallen wordt een totaalplanning gemaakt en gaan wij contractuele verplichtingen aan. Later de leerlingenaantallen naar beneden bijstellen is daarom niet mogelijk. Zijn er meer leerlingen dan opgegeven? Geef dit dan aan ons door, dan kijken wij of er plaats is.

Aantal voorstellingen
Je kunt kiezen voor één of twee voorstellingen per groep. Als je één voorstelling per groep wilt reserveren, geef dan ook maar één voorstelling op. Het aantal plaatsen per voorstelling is beperkt; houd er rekening mee dat we niet alle keuzes kunnen honoreren. Na de zomervakantie krijgt elke school een totaaloverzicht van de toegekende voorstellingen. Wij vragen je hiervan een kopie te ondertekenen en retour te zenden. Hierna kunnen er geen veranderingen meer worden aangebracht.

Groepsindeling
We streven naar een evenwichtige programmering voor de verschillende leeftijden. Daarbij hanteren we de volgende indeling:

Groep 1: 4 tot 5 jaar
Groep 2: 5 tot 5 jaar
Groep 3: 6 tot 7 jaar
Groep 4: 7 tot 8 jaar
Groep 5: 8 tot 9 jaar
Groep 6: 9 tot 10 jaar
Groep 7: 10 tot 11 jaar
Groep 8 11 tot 12 jaar

Wij hebben geen apart aanbod voor het speciaal onderwijs.

 

INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT

Drie vuistregels
1. Zorg ervoor dat je met de kinderen op tijd aanwezig bent bij het theater of opstapplaats busvervoer
2. Ruim tijd in voor toiletbezoek vóór de voorstelling
3. De leerkracht is verantwoordelijk voor het gedrag van de leerlingen tijdens de voorstelling en bij ontvangst en verlaten van het theater.

Kosten
De gemeente ’s-Hertogenbosch subsidieert het schoolvoorstellingenaanbod voor het Bossche primair onderwijs. Wij vragen de scholen om een minimale bijdrage van € 3,50 per persoon per voorstelling. In december sturen we een rekening van de voorstellingen in september – december. En in juni over de voorstellingen van januari – juni.

Annuleren
Als je een voorstelling annuleert, dan worden de daadwerkelijke kosten zoals uitkoopsom, zaalhuur en busvervoer aan de school doorberekend. Als het KNMI code rood aangeeft, dan blijven de kosten voor school beperkt tot € 3,50 per leerling.

Vervoer
Babel verzorgt gratis busvervoer voor de groepen 1 t/m 6. Scholen zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van groep 7/8 en rolstoelafhankelijke
leerlingen. Wel is er voor de groepen 7/8 extra busvervoer tegen apart tarief mogelijk. Informeer bij ons naar de voorwaarden. Ouders die leerlingen naar een voorstelling in de Verkadefabriek brengen, kunnen – in verband met de veiligheid – uitsluitend op het parkeerterrein uitstappen.
Uitrijden binnen 20 minuten is gratis. Babel vergoedt geen parkeergelden.

VOORAF

WAT KUN JE IN DE KLAS DOEN, VOORAFGAAND AAN HET THEATERBEZOEK?

Een goede voorbereiding op de voorstelling is essentieel. De voorstellingen zijn in die zin een ‘halfproduct’. De praktijk leert dat kinderen voor het volle pond kunnen genieten als ze weten wat hen te wachten staat. Bij veel voorstellingen wordt lesmateriaal ontwikkeld. Wij adviseren je om van dit materiaal gebruik te maken. Zoals boven beschreven heeft de school de verantwoordelijkheid voor een goede inroostering in het schoolprogramma. Ook rondom de voorstelling dient tijd ingeroosterd te worden voor voorbereiding en nabespreking.

Maak je leerlingen nieuwsgierig! Zorg dat het theaterbezoek bij ze gaat leven.
Leg uit wat een theater of schouwburg is en waar jullie naar gaan kijken: een film, een dans-, muziek- of theatervoorstelling. Maak het beeldend. Vaak weten jongelingen niet goed wat ze kunnen verwachten, dit resulteert in zenuwen en dat resulteert dan weer in een boel bombarie. Dit terwijl kinderen juist enorm openstaan voor nieuwe ervaringen.

Vertel iets over de voorstelling (maar niet te veel natuurlijk, om het spannend en verrassend te houden). Laat foto’s zien, bespreek de titel, laat je leerlingen bedenken waarover het zou kunnen gaan. Babel kan je daarvoor vaak (educatief) materiaal aanreiken. Als bij een voorstelling een uitgebreide inleiding nodig is, staat dit in het lesmateriaal vermeld.

Geef eventueel een opdracht mee voor tijdens de voorstelling, zo krijgen leerlingen al een idee waar ze op kunnen letten. Bijvoorbeeld: ‘kijk eens welk karakter of personage je het meeste aanspreekt en waarom.’ Of: ‘onthoud een moment dat indruk op je maakt.’

Neem de ‘spelregels voor theaterbezoek’ aandachtig door. Vertel je leerlingen vooraf wat ze wel en niet mogen tijdens de voorstelling. Op deze manier kunnen we straks allemaal – spelers en publiek – van een fijne voorstelling genieten.

Attendeer ze op de afspraken die, behalve in de klas, ook in het theater gelden. Dus: geen mobieltjes en oordopjes, jassen en tassen aan de kapstok of in de hoek, geen foto’s maken, niet eten of drinken.

NA DE VOORSTELLING

Veel voorstellingen hebben even de tijd nodig om te bezinken. Neem die tijd en plan een moment om de indrukken met elkaar te bespreken. Dit vergroot het kijkplezier en het inzicht. In het lesmateriaal vind je vaak tips of aanwijzingen voor zo'n nabespreking.

Voor meer scholing over en verdieping van het schoolvoorstellingenaabod organiseert Babel regelmatig een 'Theaterroute voor docenten'. Belangstelling? Neem contact op met Yvonne Attema.

Reacties op het programma
Dit aanbod hebben we met zorg samengesteld en geselecteerd. Als je bij inschrijving behoefte hebt aan een persoonlijke toelichting op een van de programmaonderdelen, neem dan gerust contact op. Ook voor overige vragen of informatie zijn wij je graag van dienst!

 

SPELREGELS THEATERBEZOEK

Het theater is een magische plek. Een ruimte waar alle verhalen en bedenksels uitkomen en werkelijkheid worden. Deze voorstelling kan zowel in een heus theater afspelen, ofwel bij jullie op school komen. Je zit hoe dan ook in een zaal, en je laat je verwonderen, meeslepen naar een andere wereld, eentje waar alles mogelijk is.

Om deze wereld te kunnen creëren hebben makers en artiesten vrijheid nodig, en die vergt opperste concentratie. Ze zitten deze keer namelijk niet achter een televisiescherm verstopt, maar zijn aanwezig in dezelfde ruimte als jij en ik. Daar moet dus rekening mee gehouden worden.

Of je nu een voetbalwedstrijd, de bioscoop of het ziekenhuis bezoekt, elke plek heeft zo zijn eigen spelregels. Dat geldt ook voor het theater. Veel kinderen zijn niet bekend met die theaterspelregels, dus is het belangrijk dat je ze vooraf in de klas doorneemt. De Theatercode helpt daarbij, met de spelregels en gedragscodes maar ook praktische en organisatorische afspraken rondom het theaterbezoek.

 

 


© 2021 - Huis 73