144 van 202 items
Rivierslib & Zwarte Inkt

Rivierslib & Zwarte Inkt

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

  • groep: 5, 6
  • duur: 120 minuten (in overleg)
  • genre: Erfgoed
  • locatie:Groot Tuighuis of (in overleg) in de klas
  • gezelschap: Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

Kun jij kijken door de ogen van een kunstenaar? Erfgoed ’s-Hertogenbosch daagt scholieren uit groep 5 en 6 uit om zich te laten inspireren door de archeologische vondsten en beeldende kunst. Aanleiding voor deze nieuwe educatieve workshop is de expositie Rivierslib & Zwarte Inkt van beeldend kunstenaar Henny Schakenraad.

Workshop
Tijdens de workshop gaan de leerlingen aan de slag met klei, inkt of verf. Het doel? Stap in de voetsporen van je voorouders, kruip in de huid van een kunstenaar en creëer je eigen kom!

De workshop duurt twee uur en vindt plaats in het Groot Tuighuis vanaf januari 2021. Het tijdstip is in overleg. Deelname is gratis. Lukt het om bepaalde reden niet om naar het Groot Tuighuis te komen? Dan maken we een programma op maat voor in de klas. Laat je verleiden door een spannende ontmoeting tussen kunst en archeologie!

Rivierslib & Zwarte inkt
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis is vanaf half januari 2021 de expositie Rivierslib & Zwarte Inkt te zien. Beeldend kunstenaar Henny Schakenraad heeft zich in haar werk onder meer laten inspireren door de grote archeologische keramiekcollectie van Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Deze collectie bevindt zich in het depot van het Groot Tuighuis.

Met name de kom heeft de grote interesse van kunstenaar Henny. Dit oeroude eenvoudige voorwerp, gemaakt uit rivierslib/klei, heeft in de loop van de eeuwen vele veranderingen doorstaan. Met zwarte inkt maakt Henny imposante afbeeldingen van deze keramiek op papier.

 

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch
Telefoon: 073 6155476
E-mail: erfgoed@s-hertogenbosch.nl
Website: www.erfgoedshertogenbosch.nl/educatie

 


© 2021 - Huis 73