162 van 202 items
Stefan van den Bosch regie & scenario

Gastles(sen) van een filmmaker

Stefan van den Bosch regie & scenario

  • duur: in overleg
  • genre: Film
  • locatie:In de klas, op school of in de bioscoop
  • gezelschap: Stefan van den Bosch regie & scenario

De leerlingen gaan aan de slag met het onderwerp film (en evt. video). Het begint met een interactieve theoretische basis waarna we direct de praktijk induiken. Leerlingen kunnen zelf aan de slag met hun smartphone of met tablets. Een verhaal bedenken, scenario schrijven, filmen, monteren, samen analyseren, alles is mogelijk.

Jongeren hebben veel onbewuste kennis van film. YouTube, Netflix, sociale media, ze kennen het allemaal. Maar weten en beseffen ze zich ook waar ze naar kijken? Hoe komt een film tot stand? Wat is een ‘goede’ film? Wat (en hoe) wil de filmmaker bereiken? Het zijn allemaal vragen waar we in deze gastles(sen) op in kunnen gaan.

 

Meer info en reserveren (evt. contactpersoon): Stefan van den Bosch

Telefoon: 0616351444

E-mail: stefanvdbosch@icloud.com

https://www.linkedin.com/in/stefanvdbosch/

Over de gastdocent

Mijn naam is Stefan van den Bosch (1995) en ik ben werkzaam als filmmaker, ik schrijf scenario’s en regisseer. Daarnaast ben ik inzetbaar als freelance gastdocent voor het VO en PO. Ik ben nu zo’n 10 jaar bezig met het maken van films.

In 2020 ben ik begonnen met het geven van gastlessen voor de HAVO4 en VWO4 van het Cambreur College in Dongen.

Mijn kennis als filmmaker is bruikbaar voor gastlessen en heeft een brede reikwijdte. Theoretische kennis is door mij om te zetten in een praktische vertaling. Mijn lessen zijn daarom altijd interactief en open-minded. Praktische voorbeelden, zoals mijn eigen films, YouTube-fragmenten of sociale media, zijn onderdeel van mijn lessen. Ik lever graag maatwerk en ben acceptant van de CJP-cultuurkaart.

 


© 2021 - Huis 73