135 van 202 items
Het Zuidelijk Toneel

Tot ziens bij Het Zuidelijk Toneel!

Het Zuidelijk Toneel

  • genre: Drama
  • locatie:Op locatie in Tilburg, in het theater of op school
  • gezelschap: Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk maakt en speelt in het hier en nu: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn. Wij zetten theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken. Onze voorstellingen en projecten zijn te bezoeken of bekijken in Brabant en daarbuiten en zijn veelal geschikt voor de bovenbouw van het VO.

Educatie rondom voorstellingen bevat workshops, theatrale inleidingen en nagesprekken. Beschikbaar lesmateriaal voor op school is gratis en vrijblijvend te downloaden via onze website. Heel graag gaan we in gesprek voor een gesprek voor een programma op maat.

Vanaf 2021 zal Het Zuidelijk Toneel zijn voorstellingen en andere projecten steeds rond een centraal thema gaan maken. Thema’s die voor de maatschappij en dus ook de kunsten relevant zijn. Als eerste thema zal dit Helden zijn: gekleurde blik op verleden en toekomst. Daarnaast zijn er thematische basisworkshops voor alle niveaus – zowel onder- als bovenbouw - over macht, filosofie, bewegen, identiteit, woordkunst, presenteren, kostuums en schrijven: I’ve got the power, #Philosophy, LiveLijfLife, Me, Myself & My Identity, word of Art, Pitch Play Present, CostuME/CostumeYOU en Write NOW! zijn los, in een serie of in combinatie met een voorstellingsbezoek te boeken.
Met ons theaterlaboratorium HZTLAB, onze inspiratiesessies Z en ons jongerenplatform HZTEAM bieden we voor iedereen die meer wil of nodig heeft, net dat beetje extra.

Scholen zijn welkom bij ons in huis en onze theaterdocenten zijn ook actief op locatie. Ze nemen graag een acteur mee, transformeren het lokaal tot spelvloer of kostuumatelier, maken performances of werken aan een specifiek thema binnen de eigen stijl en werkmethodiek van de maker(s) van onze voorstellingen. Samen met jou kijken we graag hoe we aan kunnen sluiten bij jouw onderwijsprogramma of doelstelling. 

 

Meer info en reserveren:
Telefoon: 013 33 44 515
E-mail: educatie@hzt.nl
Website: hzt.nl/educatie

We snappen het als je het allemaal even moet laten bezinken. Dus…. zien we je bij het Zuidelijk of zullen wij maar meteen naar jou toe komen?

 


© 2021 - Huis 73