112 van 136 items
Bureau Babel

Wat vreet er aan Donnie

MaxTak

  • groep: 6, 7, 8
  • datum opties: di 30 en wo 31 mei 2023, aanvang 10.15 en 12.30 uur
  • duur: 60 minuten
  • genre: Drama
  • lesmateriaal: ja
  • max. leerlingen: 175
  • kosten: 3,50 (of inbegrepen in totaalprijs bij deelname aan cultuur- en leesroute)
  • locatie:Verkadefabriek, Grote Zaal
  • gezelschap: MaxTak

Donnie’s familie is raar. Dat vindt iedereen die ze kent. Ze zeggen het niet hardop maar ze kijken en ze fluisteren. Want Donnie’s vader is vertrokken, zijn broertje Eppie is verstandelijk beperkt en hun moeder… hun moeder is een aangespoelde walvis. Want hoe noem je anders een moeder die het huis al jaren niet uit is geweest en zittend op de bank slaapt en eet. Vooral eet. Zoveel eet dat Donnie zich afvraagt hoelang de vloer het nog houdt en of ze de verjaardag van Eppie nog gaat halen.

Iedereen vindt zijn familie vies, dom, arm en achterlijk, maar dat kan Donnie niks schelen. Want in zijn hoofd hoort hij de muziek uit het land van zijn vader. Met muziek eronder lijkt alles mooier en hoeft hij zelf tenminste niet te praten. Totdat er een meisje in hun dorp komt wonen dat alleen maar kijkt… naar hem, Donnie Druif.

Een voorstelling vol betoverende livemuziek en zang van hier tot aan het Verre Oosten en weer terug. Over knellende familiebanden en onvoorwaardelijke liefde en over het vinden van je eigen stem. Losjes gebaseerd op het boek en de film ‘Whats eating Gilbert Grape’.

 

Inschrijven

Voorstellingen zitten in het basisaanbod binnen de cultuur- en leesroute. Mocht je niet deelnemen aan deze route, kun je je vrij inschrijven. Bel of stuur een mail met je keuzes naar Yvonne Attema. Een afspraak maken kan ook. Yvonne heeft alle voorstellingen of presentaties ervan gezien en kan je daardoor meer informatie en advies geven.

De inschrijftermijn loopt vanaf maandag 11 april tot en met vrijdag 22 april 2022.

Hierna kun je niet meer op het aanbod inschrijven.

yvonneattema@huis73.nl of 06 4737 7186

Informatie
Praktische informatie vind je hier.

Spel: Jip Bartels, Korneel Defrancq, Isha Ferdinandes, Jeannine La Rose
Live muziek en zang: Marmoucha Orchestra
Regie, script, liedteksten: Marije Gubbels

www.maxtak.nl / www.marmoucha.nl

Beeld © Es & Zn-Esther de Boer

 

 


© 2022 - Huis73