153 van 203 items
Blauwgras

Wortelen in de winter/zomer/herfst/lente

Blauwgras

  • duur: 60 minuten
  • genre: Drama
  • locatie:op school
  • gezelschap: Blauwgras

WORTELEN IN DE WINTER, OP SCHOOL LIVE OF ONLINE
Naar binnen gaan en tot jezelf komen

Tijdens Wortelen in de Winter ontmoet je een bijzondere familie. Ze gaan ondanks de kou, een nachtje kamperen in het bos. Heel ontspannen en genietend.

Wat: DE KLEINE WINTERVOORSTELLING VAN PAPIER & WINTERVOORSTELLING MAKEN n.a.v. de voorstelling met een kopje winterthee toe.

Doel: De leerling als publiek & als maker. Bewustwording, verbinden met de natuur en de seizoenen (de kwaliteiten ervan).

Sluit aan bij de thema’s Winter, familie, seizoenen en natuur.

Aantal: 1 klas per ronde.

Tijd: 60 min.

Opbouw Wortelen in de Winter LIVE:

- Korte introductie

- 2 x 15 min. de kleine wintervoorstelling van papier bekijken met een halve klas. De voorstelling wordt gespeeld op een (donkere) locatie buiten het klaslokaal. Daarna een korte nabespreking. Tegelijkertijd gaat de andere helft van de groep met het winterspeelpakket aan de slag. De kinderen ontvangen illustraties uit de voorstelling. In groepjes knippen en plakken zij een winters tafereel. In het 2e gedeelte van het wortelen, gaan zij de voorstelling (na) spelen met eigen inbreng. Aan het einde ontvangen de kinderen een kopje winterthee toe.

Opbouw Wortelen in de Winter ONLINE

De klas ontvangt het WINTERSPEELPAKKET met de kleine wintervoorstelling van papier op film (duur 5 min. ). Na het bekijken hiervan kan de leerkracht nabespreken wat de kinderen gezien hebben en wat de winter voor hen betekent. Daarna gaan de kinderen aan de slag met het Winterspeelpakket (zie bovenstaande)

Locatie: In de klas en op een gedeelte bij een andere (donkere) locatie. Speler heeft 2,5 vierkante meter nodig.

Begeleiding: vanuit BLAUW GRAS: 1 speler

WORTELEN heeft 4 verschillende edities, namelijk: Wortelen in de Winter, in de Lente, de Zomer en de Herfst.

 

www.blauwgras-rachelzweije/wortelen-op-maat​​​​​​​

met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente 's-Hertogenbosch, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, WerkWarenhuis en Cultura Nova.

BLAUW GRAS is een theatergezelschap uit ’s-Hertogenbosch dat werkt onder artistieke leiding van Rachel Zweije. Vanuit het Werkwarenhuis (Tramkade) creëert zij rustgevende werelden waar beeldend theater, (gezond) voedsel en vormgeving samenkomen in interactieve zintuiglijke belevingen op locatie. Deze theatrale belevingen gaan over verbondenheid en een moment van rust in te lassen. Zo’n moment waarop je tijd neemt voor één ding en voor elkaar. Zoals de projecten SOEPMONSTERS (AL) GROENTELAND (4+) TELEFOONBEDJES (AL) EN WORTELEN (AL) o.a. te zien bij Theaterfestival Boulevard en de Verkadefabriek te ’s-Hertogenbosch.

“Op een speelse manier worden alle zintuigen geprikkeld in mijn werk. We gaan terug naar de basis. Samen wortelen. Spelen, rust, aandacht en laten verwonderen met weinig middelen. Een speelse, vervreemdende en zintuigelijke omgeving stimuleert creativiteit, concentratie en empathie. Ik nodig kinderen en (hun) ouders uit om samen te spelen, open te gaan en te groeien.” (Rachel Zweije)

 


© 2022 - Huis 73